Ziua 1
BUCURESTI a PITESTI - CRAIOVA
        Intalnire ora 06.00, plecare 06.30 la Gara de Nord, vis a vis de coloane. Plecare pe traseul Bucuresti-Pitesti a Craiova, capitala judetului Dolj, localizata in centrul Olteniei, in apropierea malului estic al Jiului. Este al saselea oras ca marime din Romania si este un centru politic important, situat la aproape aceeasi distanta intre Dunare si Carpatii Meridionali. Orasul Craiova a fost construit pe ruinele cetatii dacice si ale castrului roman Palendava. In secolul VII, a fost denumit Pansiona (pod peste Jiu), iar in secolul XV, orasul a primit numele de Craiova. De acest oras sunt legate multe nume istorice ale marilor domnitori si boieri: Neagoe Basarab, Matei Basarab, Constantin Brancoveanu, Gheorghe Bibescu, Barbu Stirbey, Mihai Viteazul, Tudor Vladimirescu, Petrache Poenaru, Constantin Brancusi.
        Vizitam Catedrala Mitropolitana Sf. Mare Mucenic Dimitrie, care inca de la inceputurile ei a fost biserica cea mai de seama, fiind cetate de aparare, scoala pentru copii dornici sa invete psaltirea in vremurile de pace, locas de rugaciune pentru capeteniii si marele ban al cetatii. Cei mai multi istorici considera ca primul ctitor al acestei biserici ar fi Banul Barbu Craiovescu, care avea in proprietate mosia si satul Craiova, inainte de anul 1500.
Timp liber pentru plimbare si cumparaturi la Targul de Craciun, intr-o atmosfera de sarbatoare, unde va astepta cozonac, vin fiert,  turta dulce, clatite, ciocolata de casa si multe alte bunatati. Plecare catre Bucuresti, sosire in functie de trafic.


vezi mai multe

Camera Dubla
Transport Autocar Bucuresti - Craiova
Transport Autocar Craiova - Bucuresti

vezi mai multe

Circuite cu autocarul din din Bucuresti catre Targul de Craciun Craiova 2022, Toate locatiile, Romania